Over ons

De beste oplossingen komen uit de praktijk, dat geldt ook voor Cowrubber. Twee veehouders bedachten samen hoe ze het probleem van gladde stalvloeren konden aanpakken. Door te kijken, na te denken, te proberen en door te zetten. Het resultaat is een product waar ze tal van collega’s blij mee maken, in de afgelopen decennia zijn er al honderden koeienstallen voorzien van Cowrubber.

Ontstaan Cowrubber

Veehouder Piet Lekkerkerker uit Giekerk (Fr.) installeerde enkele jaren geleden een bijzondere rubberen vloer in zijn eigen koeienstal. “Ik was er van overtuigd dat dit materiaal goed voor de klauwen zou zijn. De praktijk was weerbarstiger. De ongeprofileerde vloeren bleken al snel te glad. “Uit pure frustratie heb ik ze er toen weer uitgehaald.” Maar het idee liet Lekkerkerker niet los. Hij bleef zoeken naar een methode om deze rubbervloeren op te ruwen.

En toen kwam hij in contact met collega-veehouder en techniek liefhebber Herman Ebbers uit Dedemsvaart. Het klikte tussen beide mannen en na een aantal maanden experimenteren vonden ze de juiste techniek en het juiste profiel. Cowrubber was geboren! Op dit moment gaan de Cowrubber stalmatten door heel Europa.

Arjan Lekkerkerker

De boerenzoon die na een studie aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden aan de slag is gegaan met de fabricage en installatie van Cowrubber.

Verantwoordelijk voor offertes en administratie.

Piet Lekkerkerker

Piet zorgt voor het eerste klantcontact en voor het inmeten van de stallen bij de boer op locatie. Daarnaast assisteert hij zijn andere zoon op het melkveebedrijf met 260 koeien. 

Telefoon: 06 302 84 280