Over ons

Veehouders lossen gladheid op

De beste oplossingen komen uit de praktijk. Twee veehouders bedachten samen hoe ze het probleem van gladde stalvloeren konden aanpakken. Door te kijken, na te denken, te proberen en door te zetten. En natuurlijk door boerenslimheid te gebruiken. Resultaat is een product waar ze tal van collega’s blij mee maken.

 

Het ontstaan van Cowrubber

Veehouder Piet Lekkerkerker uit Giekerk (Fr.) installeerde enkele jaren geleden een rubbervloer in zijn ligboxstal. Hij gebruikte hiervoor transportbanden uit de mijnbouw. “Ik was er van overtuigd dat dit materiaal goed voor de klauwen zou zijn. Bovendien waren de ‘mijnbanden’ relatief goedkoop.”

De praktijk was weerbarstiger. De vloeren bleken toch te glad, het kostte zelfs enkele koeien. “Uit pure frustratie heb ik ze er toen weer uitgehaald.” Maar het idee liet Lekkerkerker niet los. Hij bleef zoeken naar een methode om deze rubbervloeren op te ruwen.

En toen kwam hij in contact met collega-veehouder en techniekliefhebber Herman Ebbers uit Dedemsvaart. Het klikte tussen beide mannen en na een aantal maanden experimenteren vonden ze de juiste techniek en het juiste profiel. Cowrubber was geboren.

Ons team

Arjan Lekkerkerker

Na een studie aan Van Hall Larenstein Leeuwarden verantwoordelijk voor de fabricage en installatie van Cowrubber.
Telefoon: 06 291 15 117

Piet Lekkerkerker

Melkt in Giekerk (Fr.) met zijn vrouw en zoon 200 koeien.
Binnen Cowrubber verzorgt Piet het eerste klantcontact.
Telefoon: 06 302 84 280

Cowrubber

De welzijnsvloer voor koe en boer

06 302 84 280

Neem vrijblijvend contact met ons op